Serveis i contractació

No et preguntis què pots fer tu pels castells, pregunta’t com pot ajudar el fet casteller a la teva organització.
Si a la teva empresa, entitat, escola o institució esteu interessats en comptar amb una exhibició castellera, poseu-vos en contacte amb la nostra colla per definir el format més adient a les vostres necessitats.

Més enllà de les construccions humanes, els valors castellers són extrapolables a qualsevol àmbit de la societat.

El lema “Força, equilibri,valor i seny” fonamenta la filosofia del fet casteller s’acompanya d’altres valors aplicables en el funcionament d’una empresa, a les aules o, simplement, en la gestió d’equips.

  • Objectiu col·lectiu. Alçar (i descarregar) un castell crea un vincle amb el grup. Dins de l’agrupació no hi ha mèrits ni avaluacions individuals. El resultat final és fruit de la feina de tots.
  • Treball en equip. Els castellers treballen braç a braç, un al costat de l’altre. Per això, aquesta activitat fomenta les relacions interpersonals, la comunicació i la confiança envers els companys.
  • Esperit de superació. La història castellera s’ha escrit amb l’esforç de les colles per superar-se a si mateixes. El fet casteller és, per definició, inconformista i els que en formen part treballen per millorar i coronar noves construccions cada vegada més grans i complicades.
  • Autodisciplina. Cada castellers, des de la seva posició, procura donar el millor de si mateix i assumir un compromís personal envers la resta del col·lectiu.

Què oferim?
Exhibicions Castelleres

Oferim un ampli ventall de demostracions castelleres, des del pilar, la construcció més senzilla i versàtil, fins a l’organització d’una diada castellera amb la participació de dues colles castelleres més.

  • Pilar. Es tracta d’una estructura formada per un casteller per pis i pot ser de quatre o cinc pisos d’altura. És un castell d’execució ràpida (es pot construir en uns 10 minuts) i es poden aixecar més d’un simultàniament. Aquesta construcció es pot realitzar a diversos actes: congressos, sopars d’empresa, recepcions, casaments, partits de futbol, etc… A més, l’enxaneta pot desplegar una lona lleuger amb una imatge o logotip.

  • Castells. El castell es composa d’una base, la pinya, que suporta el pes de l’estructura. El tronc està format per pisos de dos, tres, quatre o cinc castellers. Finalment, hi ha el pom, on solen pujar quatre nens. Els castells poden ser de sis o set pisos, el que determinarà el nombre de castellers necessaris. A més, tothom qui vulgui pot participar a la pinya i formar part de l’experiència seguint les indicacions del cap de colla.

  • Diada. Habitualment, una diada consta de la participació de dues o tres colles, amb l’execució de tres castells per agrupació. La contractació de les altres colles aniria a càrrec de la Jove de Barcelona i caldria demanar-ho amb sis mesos d’antelació. Aquest format d’actuació es recomana per a grans esdeveniments privats o festes majors.

Què oferim?
Tallers

Aprendre a fer castells és una gran manera d’incorporar a una organització, empresarial o escolar, els valors de treball en equip, la confiança amb els companys i la gestió d’un equip. Els tallers consten d’una primera part explicativa, en què es repassa breument la història dels castells i quines són les estructures més bàsiques. Després de l’apunt teòric es fan pràctiques amb l’assessorament de castellers de la colla de com s’organitza una pinya.

  • Tallers a escoles. Els castells són una gran eina per treballar diversos aspectes curriculars. En cas dels tallers per escoles i instituts, un equip de tècnics de la Jove de Barcelona ens desplacem als centres educatius i realitzem un taller teorico-pràctic d’aproximadament 30-60 min de duració.

  • Tallers a empreses. El mateix format de taller, en aquest cas dirigit a un públic adult, també pot servir per millorar dinàmiques d’equip i lideratges. Aquesta activitat es pot realitzar al local d’entrenament de la Jove de Barcelona o a l’espai de treball de l’empresa en qüestió.

Contacteu amb nosaltres per conèixer la disponibilitat i tarifes de les diverses exhibicions castelleres.