L’Espai Vertical

LA NOSTRA

SEU SOCIAL

Des de la seva fundació al 2010, La Jove de Barcelona, va començar a entrenar a diversos punts de la ciutat com al parc de l’Estació del Nord, la rambla del Poblenou, i plaça d’Orfila, entre d’altres, amb l’objectiu de fer créixer la Colla. A finals d’aquell any es va arribar a un acord per poder entrenar al pati de l’Escola Pompeu Fabra, al barri dels Indians, la qual seria casa nostra durant tres anys.

A finals del 2013 ens vam instal·lar definitivament al recinte industrial de la Fabra i Coats. Des de llavors vam anar voltant per diferents naus del recinte, esperant la finalització de la construcció de l’actual local, que va ser a finals del 2020.

La fàbrica Fabra i Coats és un recinte d’un interès patrimonial excepcional, que segueix el model dels conjunts industrials anglesos. Des del 2010 s’ha iniciat un procés de recuperació del complex industrial, preservant en gran mesura el conjunt edificat, que ha anat acollint entitats i projectes culturals i educatius. 

A principis del 2021 vam estant traslladant el nostre material al nou i actual local. Al llarg d’aquell any s’hi van fer diferents activitats socials, però l’estrena castellera no va arribar fins passat l’estiu arran de les restriccions sanitàries per la Covid-19. 

L’actual local ens permet dur a terme la nostra activitat sense impediments i amb totes les comoditats que requereix la pràctica castellera. L’equipament es va completar encara més quan a finals d’estiu del 2022 es va instal·lar la xarxa castellera, que ens permet fer entrenaments més segurs.

Un projecte de Roldan + Berengué arquitectes

El local es troba a la nau G, que va ser construïda al 1905, i que fou magatzem de llana i espai per a la confecció de rodets i poliment de fils. Els arquitectes Roldan i Berengué van idear un projecte sobre el qual hi haguessin 46 habitatges de lloguer social i el nostre local. Es tracta d’una construcció lleugera, de muntatge en sec, amb estructura de fusta.

És un projecte reversible i mantenint o recuperant les característiques essencials de l’edifici i els espais, amb materials, acabats i textures que fan reconèixer el caràcter industrial de la nau.