Notícies

Prèvia de la Diada de tardor

S’ha acabat, c’est finiè finita, amaitu da

 

No se’ns ha anat l’olla (encara), i no, encara tampoc ha acabat la temporada! La donaves per beneida? Doncs engega’t, que tens una setmana llesta per donar-ho tot!

Aquest diumenge tenim una cita d’allò més important en una plaça castellera que vam estrenar nosaltres el 2012. Una plaça màgica, que ens agrada moltíssim, un símbol del barri sagrerenc. Aquesta plaça arriba a ser tan important que és una de les tres places porticades de tota Barcelona. Una plaça que acollí un mercat durant dècades fins els anys 80′ i, que posteriorment, deixà pas al que més o menys coneixem avui dia: una plaça per i del barri. Però d’on li ve el nom?

El nom de Masadas li ve d’una masia, Can Massades, que havia estat en aquest indret fins a la construcció de la plaça, l’any 1889. S’ha mantingut el nom de la plaça escrit amb grafia castellana, tot i que la masia s’anomenava Can Massades. La plaça es va construir seguint un patró unitari: mides, color blanc, arcs. Des de la seva construcció, es convertí en el centre neuràlgic de la Sagrera.

Font: bloc pladebarcelona

Amb aquesta breu introducció del lloc i la seva història recordem també que des del 2012 és la diada que clou la nostra temporada. La millor diada que hi hem fet va ser la de l’any passat amb el 3d7p, 4d7p, 4d7 i vd5. Però tanmateix aquí també trobem els nostres primer 3d6 i 4d6 simultanis o el primer i únic 9d6 de la colla el 2013. Així, doncs, és una diada especial, que sempre guarda bons records, amb un públic i un barri proper i fidel. Enguany no podem permetre’ns no donar el màxim. No només per ells, per nosaltres. Per orgull, perquè sabem que podem.

El 8 de Novembre serà un dia, un lloc i una hora que ens marca, que té essència grana. Allà on ens mereixem tornar a repetir el millor del millor d’aquesta temporada. Els objectius són clars, només queda respondre!

Els convidats de dita Diada seran la Colla Castellera de Figueres i la Colla Jove de L’Hospitalet. Quedem tots i totes a les 11.30 a la plaça (ubicació: https://goo.gl/maps/S2CYx6JSgro).

Diada de tardor a La Sagrera

Ferran TorredeflotPrèvia de la Diada de tardor