Notícies

SANTA EULÀLIA 2014

Plaça Sant Jaume, mes de febrer, sis colles, speaker, escenari, polca… Molts elements que, sumats tots, donen com a resultat la diada que dóna el tret de sortida a la temporada que tot just ha començat; SANTA EULÀLIA.

“Santa Eulàlia del meu cor.” Serà la gent? Seran els nervis d’actuar amb les 5 colles veïnes? Serà el pilar caminat…?

Aquest 2014 arrenca per nosaltres, amb molta força, amb moltes ganes, i molta, molta IL·LUSIÓ.

Així doncs, diumenge de bon mati, érem a la plaça Nova (també coneguda com a plaça de la catedral), amb els pantalons blancs, camises i faixes, per tal de tenyir de grana la plaça Sant Jaume, com vàrem fer per la Mercé 2013. Ens enfaixàvem allà mateix, mentre els més mandrosos, encara badallaven, i vam seguir amb el cercavila darrera dels Castellers de la Vila de Gràcia i davant dels Castellers de la Sagrada Família.

Vam aturar-nos un moment a fer el pilar davant la Basílica de Santa Eulàlia, i vam continuar el nostre camí.
Un cop a plaça, els tècnics de pinyes van començar a muntar la pinya del pd4 caminat  per entrar a la plaça de Sant Jaume i instal·lar-nos al nostre lloc, just davant de l’escenari.

Abans de començar amb l’actuació, els Castellers de Barcelona van enlairar un Pilar de 5 de dol, en memòria d’en Xavi Vila, casteller de Barcelona des de 1999. Una forta abraçada companys!

Així doncs, va començar la diada amb una primera ronda semiconjunta. El castell escollit, va ser un 4d6p, que com bé va remarcar el speaker, destacava que pràcticament tot el tronc estava format per dones. Castell que no va portar gaires problemes.

A la segona ronda, ronda individual, vam escollir el 5d6, amb un tronc força lleuger (Terços al pis de segons), i amb possibilitats de pujar-lo un pis més. Un castell que es va mostrar ferm i segur des que van sonar gralles, fins a la descarregada.

A tercera ronda, vam desmuntar un 2d6, quan l’enxaneta estava a l’alçada de dosos. No obstant, veníem a Santa Eulàlia amb la intenció de descarregar-ho tot, i a la ronda de repetició, la torre va ser coronada. Torre de sis descarregada, amb molts canvis respecte a la temporada passada.

Per acabar la diada castellera, dos pilars de 4. La diada es va allargar fins a un quart de quatre.

Remarcarem el gran inici per part de totes les colles de la ciutat. Castellers de Barcelona, van descarregar el 4d8. El més matiner de la Història (L’any passat per Santa Eulàlia va ser el primer cop que es descarregava per aquesta diada).
Castellers de la Vila de Gràcia van descarregar tres castells de 7 i mig, potser el que jo remarcaria, és el bon estat en el qual tenen el pilar (el que anava al 4 amb el pilar). L’any passat va ser un gran any pels graciencs, i segur que aquest any també ho serà.
Per part dels Borinots, mateixa actuació que Castellers de la Vila de Gràcia. Els de Sants volen continuar amb la gran temporada viscuda l’any anterior, en el que van descarregar la tripleta màgica i la tripleta vilafranquina.
Castellers del Poble-sec, destaca aquest inici amb el 3, 4 i 5 de 7. Junt amb Borinots, van ser els únics que no van desmuntar cap castell; ho van descarregar tot a la primera. Els bandarres vénen de descarregar el 4d8 al final de la temporada anterior, i segur que aquest any hi tornaran.
Per part dels Safencs, Castellers de la Sagrada Família van ser els que més fort van sortir. Van decidir sortir de 4d7 amb el pilar. Segurament va ser el castell més lluitat de tota l’actuació. Així mateix, no van afluixar, i els de la Sagrada Família van anar a pel 5d7- El castell va quedar en intent desmuntat, ja que la canalla es va fer enrere.
Tot i així, van acabar l’actuació amb el 3 i 4 de 7.

Els resultats oficials de la Coordinadora els trobareu aquí.

Com sempre, us deixem amb les fotos de la diada! Aquest cop per Claudi Dómper i Adrià Salvadó. Gràcies fotògrafs!

Això ha estat només el principi! Us esperem aquest dimarts i aquest divendres a les 19h a la CASA GRANA, Dimarts entrenament de canalla i xerrada técnica. Divendres Entrenament Oficial!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157640799880404″]

Ferran TorredeflotSANTA EULÀLIA 2014