Notícies

Festa Major de Sant Gervasi

Estaveu avisats! Vam llançar moltes indirectes als entrenaments… “Fuà is coming”, recordeu? Fins i tot va crear un hashtag especial a Twitter (per què encara no és Trending Topic?)

I el FUÀ ha arribat a Sant Gervasi! Aquest diumenge 16 de juny hem descarregat el primer 4d7p de la temporada! FUÀ!!

Tres mesos després, la Jove i els Castellers de Badalona ens hem tornat a trobar a plaça. Aquest cop ha estat davant de la Casa Sagnier de Sant Gervasi, coincidint amb la Festa Major del barri. La diada castellera va aixecar molta polseguera. Amb això no volem dir que les xarxes socials bullíssin, ni que totes les altres colles la comentessin, sinó que, literalment, el terra era de sorra i havíem de caminar a càmera lenta per no invocar el núvol Kinton.

A la primera ronda, vam portar el primer castell de set i mig de la temporada, el 4d7p. Amb castells com aquest, entens per què anar als entrenaments i a les diades és addictiu. L’havíem treballat moltíssim, primer com a 4d6p, i tots volíem veure’l a plaça aviat. Tot i que hi van haver alguns moments de nervis, tant al tronc com a la pinya ho vam donar tot. Perquè volíem portar el castell fins al final. I amb la força de moltes mans, la concentració de tots i l’esforç per voler aconseguir-ho, el 4d7p es va descarregar, amb èpica, amb cor, amb estòmag, i amb el que hi ha més avall també! Sens dubte, una gran lliçó sobre per què el treball en equip és un dels valors fonamentals dels castells. I no ho dubteu, tornarem a portar aquest castell a plaça aviat! (Esperem que llegiu aquest paràgraf amb música de ‘Braveheart’ de fons, sinó tot el discurs perd sentit…).

La de diumenge va ser la primera diada de 2013 amb tripleta de castells de 7! A la segona ronda vam aixecar el 4d7. No tenir un pilar al mig va donar un respir a la gent del nucli de la pinya. Penseu que la temperatura exterior era de 26ºC, però entre crosses, agulles, baixos i contraforts, la sensació de xafogor és d’uns 12,5ºC més. Científicament provat. Per a la tercera ronda, vam fer un 3d7. I vam acabar amb un pilar de 5 maco, maquíssim, com els nebots petits tant monus, sabeu?, aquells que, tal com faria la nostra iaia, els hi agafes les galtes i les estires i dius: “Però que maco que ets!!”.

Aquests són els resultats de la diada:

Castellers de Badalona: pd4, 4d6p, id3d7, 3d7, 2d6, 2pd4.

Colla Castellera Jove de Barcelona: pd4, 4d7p, 4d7, 3d7, pd5.

Al final de la diada, amb l’emoció i les gralles (que saben com animar-nos), vam ballar la polka “hooligan style”. Sí, sí, amb el terra de sorra. Worst dance ever. Però, què no faríem per la nostra canalla?

Eeeeeeeeeeeeeep, que ningú tanqui la finestra de la crònica, que encara us hem d’explicar un parell de coses! Al mes de juny, la Jove juga a casa! La pròxima actuació serà a la Mostra Catalana de Sant Andreu el 23 de juny. Exacte, el dia de la revetlla de Sant Joan. Però no teniu excusa per no venir! Dinarem junts al local (Fàbrica Fabra i Coats), la comissió d’Activitats ens ha preparat una tarda ben entretinguda i celebrarem la nit més curta de l’any! Segur que ningú us ofereix un pla millor.

I recordeu que el 29 de juny fem la Diada d’Estiu! Ja veieu que heu d’estar pendents de la web, el Twitter, el Facebook i el Google+ (també en tenim) per no perdre detall!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157634185112406″]

Ferran TorredeflotFesta Major de Sant Gervasi