Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

La Colla

La Colla Jove de Barcelona és la colla castellera més novella de la ciutat de Barcelona i gairebé del món casteller. Ens vàrem fundar a mitjans de l’any 2010 amb la intenció d’aportar una nova visió dels castells a la ciutat, però no va ser fins a l’inici de l’any 2011 quan vam participar a la primera diada castellera, les Decennals de la Candela, tot un honor per la colla ja que es tracta d’una diada que se celebra cada deu anys a Valls. Al febrer ens vam desfer de la camisa blanca debutant a la plaça Sant Jaume per la festa major d’hivern de la nostra ciutat, Santa Eulàlia.

Primer 5d7 del 2015 al barri del Born

Tot i ser una colla molt jove, la intenció és fer-nos cada dia més grans i poder fer aviat grans castells donant el millor de nosaltres a totes les places on actuem. I, per aconseguir-ho, és imprescindible un gran equip de persones que treballin dur als entrenaments; perquè a la Jove pensem que el més important és fer uns bons entrenaments per anar a plaça en les millors condicions a mostrar al públic la feina feta.

Entrenem, sí, perquè considerem els castells un esport tradicional. El terme assaig, més habitual a les colles castelleres, és heretat dels antics balls de valencians (que van donar origen a les primeres colles castelleres a Valls), els quals assajaven les seves figures per mostrar-les a les festes majors on actuaven. Avui dia, els castells han evolucionat de tal manera que cada castell necessita d’una preparació superior i, assajar, no és prou.

“Entrenament: Conjunt de pràctiques físiques, psíquiques i dietètiques destinades a proporcionar a l’atleta una preparació per a poder efectuar una prova en les millors condicions de rendiment. Cada esport exigeix un entrenament particular, que varia segons l’edat, les condicions físiques i la preparació de l’atleta i que es fonamenta en la pràctica continuada de la pròpia especialitat”.
Definicions extretes de www.enciclopedia.cat

“Assaig: Representació, execució, d’una obra teatral, d’un concert, etc, abans de representar-la, d’executar-lo, en públic; prova”.
Definicions extretes de www.enciclopedia.cat

El fet de ser una colla nova ens facilita emprar una terminologia diferent, però les colles assagen i entrenen de la mateixa manera, avui dia les tècniques que s’utilitzen per preparar un castell són pràcticament les mateixes a totes les colles i, per tant, el terme és simplement una herència que s’ha mantingut a les colles castelleres.

La Jove de Barcelona treballa per trencar amb la imatge d’associació tancada i tradicional que tenen dels castellers gran part dels barcelonins. Triar fer castells a una gran metròpoli on s’hi poden trobar tal quantitat d’activitats o esports per practicar no és fàcil, de manera que un dels objectius de la colla és adaptar, en la mesura del possible, els castells a una ciutat com la nostra. Donar-nos a conèixer tant com puguem i treballar per aconseguir un gran nombre de nous castellers ensenyant des del principi, si cal, què és això de fer castells.