Notícies

Diada de tardor (IV)

Ja no podem dir res que no haguem dit…

 

Diumenge ens vam despertar sabent que era el darrer dia de la temporada castellera. Però malgrat ser el darrer era un dels més intensos: preparació del local per al dinar, diada, dinar, xerinola, festa… Intens però amb il·lusió, amb ganes de gaudir-ho amb tota la família que som.

Per quart cop actuàvem a la Plaça de Masadas, avançant-nos una mica a la Festa Major de La Sagrera. La diada començava a les 12h, però cert contratemps van fer que comencés un xic més tard. Però certament, quan un entrava a la plaça de Masadas amb tot aquell colorit i públic expectant per a l’inici, s’enamorava. Una plaça amb aquell caliu i que ens estima havia de donar-nos seguretat i tranquil·litat, i així va ser. Va ser una diada que va transcórrer bastant ràpida i els castells de les respectives colles van mostrar-se molt segurs, però un fet extern casteller va fer que abans de les dues ens deixés sense ambulància; i fins l’arribada d’una altra no es va poder rependre, allargant-la fins les 15h.

7d7I no estàvem pas malament acompanyats, més aviat estàvem d’allò més bé amb els nostres amics de la  Colla Castellera de Figueres i la Colla Jove de L’Hospitalet. Amb aquests companys de diada, vam començar-la amb tres pilars de quatre, fet que també van realitzar els de Figueres, amb un únic pilar de quatre dels de L’Hospitalet. I amb un bon gruix de camises granes (ni més ni menys que 140 joves) donaríem pas a la primera ronda amb un espectacular 5d7!! El sisè de l’any! Doblàvem així els fets l’any 2013, que va ser quan més en vam fer (3). Un 5d7 un pèl mal quadrat al tres de baixos, però que a les parts superiors no va suposar cap esforç de més i en tot moment es va presentar serè i segur. Un 5d7 que des de que el vam fer a El Born per l’11 de setembre no ha donat cap problema i sempre s’ha mostrat com una garantia per dur-lo a totes les places (malgrat un intent desmuntat el 31 d’octubre a Cornellà). La Colla Castellera de Figueres, tot seguit i amb prou efectius, va voler iniciar aquesta ronda amb el 3d7, que es va mostrar molt parat. I la Colla Jove de L’Hospitalet feia un 3d6 també segur.

pd4f canalla

A segona ronda apostàvem fort amb el tercer 7d7 d’enguany, el quart de la història. Un castell que per gruix ens costa portar a plaça, però que sempre que el portem és de grans garanties, tot i que presenta certs nervis tant a la pinya com al tronc, fet que també és comprensible per la “novetat” del mateix, ja que és un castell que portem fent fa poc més d’un any. Un 7d7, doncs, que no va presentar cap mena de dificultat, tot i que (com anècdota) el tres va quedar un pèl enganxat al quatre. En aquesta ronda els de la Colla Castellera de Figueres van continuar amb castells bàsics de set per anar rodant gent, fent un bon 4d7. I per la seva banda, la Jove de L’Hospitalet va fer l’únic castell de gamma alta de sis amb el 3d6p treballadet als pisos superiors però que van afrontar amb serenitat.

I per poder igualar la millor actuació de la història havíem d’apostar pel 4d7p a la tercera ronda. Un castell que tant a La Mercè com a Sant Antoni va presentar dificultats tot i les descarregades. Dificultats que es van solucionar per afrontar-lo en aquesta diada. I de fet, va sorgir efecte, perquè el quatre no va patir en cap moment, es va mostrar segur i va tornar a mostrar les grans garanties que va presentar a la plaça d’Orfila (Diada de la Mostra Catalana de Sant Andreu). Doncs, el vuitè 4d7p de la temporada! Igualàvem el mateix registre que el del 2013, i tornàvem a convertir-lo en el nostre castell insígnia de la gamma alta de set. Els de Figueres van realitzar un 5d6 de rodatge per tal de pujar-lo un pis més el proper cap de setmana, i els de L’Hospitalet feien el 4d6. En ronda de pilars vam apostar pel dotzè pilar de cinc formant l’anomenat vano de cinc. Vano de 5 que van repetir els de la tramuntana, i que van seguir els hospitalencs amb dos pilars de quatre.

Tot just després de la diada, i com ja portem fent dos anys, calia acabar la diada amb el ja tradicional pilar de quatre amb folre de la canalla. I ja està? No pas! Que aquesta canalla ens vol fer pencar de valent, i per posar-hi punt i final els havíem d’enlairar. Posant-hi fil a l’agulla a la diada, vam posar rumb al local en cercavila, on hi ens hi esperava un gran dinar!

 

Gràcies colla per tot el que hem fet tots plegats aquesta temporada. Ha estat un gran 2015, on hem après d’antics errors, hem sabut escoltar, hem estat compromesos amb la colla i els resultats són aquests. I si seguim així i millorem en moltíssimes coses més qui ens frenarà? Ningú. Saboregem la temporada, descansem i (seguint el tòpic) remem més que mai plegats el 2016!

Visca la Colla!!! JOVE!!!!

 

Resultats:

#JBCN: 3p4, 5d7, 7d7, 4d7p, vd5, pd4f canalla

Colla Castellera de Figueres: 3pd4, 3d7, 4d7, 5d6, vd5

Colla Jove de L’Hospitalet: pd4, 3d6, 3d6p, 4d6, 2pd4

 

Vídeos:

 

BTV Castells (minut 05.10):

 

Fotos:

2015-11-08 Diada Sagrera Colla Jove

Ferran TorredeflotDiada de tardor (IV)