Notícies

I Diada de Festa Major d’El Congrés

Tardor, núvols, ambient enrarit…festa!

 

Un diumenge qualsevol, un diumenge més amb una diada, però un diumenge on estrenàvem plaça castellera. El barri d’El Congrés porta dies de Festa Major, així que nosaltres havíem de ser-hi sí o sí en un barri que ens estima i ens ha donat casa des dels nostres inicis. Teníem el deute de fer-hi una diada i grans castells. I ha pogut ser així.

Així doncs, vam arribar a la plaça del Congrés Eucarístic i ja ens vam trobar amb els detalls que més trobàvem a faltar de les diades: guinguetes per tot arreu, olor a menjar, globus, cavallets… Tots els al·licients per començar la diada, ja que també la plaça estava plena de gent; una bona rebuda dels veïns! Amb tot, tampoc sabíem exactament on situar-nos nosaltres i la resta de les colles. Però amb l’emplaçament triat, la paradeta muntada, els castellers enfaixats (i no tant enfaixats alguns altres…ai la puntualitat!), vam donar inici a la diada una mica endarrerits amb dos pilars de quatre, on en un d’ells s’estrenava una terça! I clar, semblava que érem moltíssims, però sí i no! Perquè ens acompanyaven els Castellers d’Esparreguera que van de bordeus. I també ens acompanyaven els Matossers de Molins de Rei, que venien de fer el passat cap de setmana la millor actuació. I amb els millors companys teníem la confiança de fer-hi una bona diada.

4d7Amb aquesta confiança vam encetar la primera ronda amb un 4d7 “lleuger”, és a dir, amb terces (el pis de terços totalment femení). Molt parat i amb molt bones mides. L’enhorabona a les estrenes, passant també per canalla i pinya! Un 4d7 que és un toc d’alerta a tota la colla, una picada d’ullet, una passa de futur! 😉 Per la seva banda els Castellers d’Esparreguera ens van seguir amb el 4d7 i els Matossers amb el 4d6. I de 4d7, a segona ronda tornar a fer el 5d7!!! Quatre de quatre!! Mai n’havíem fet tants en una temporada, però tampoc n’havíem fet quatre de seguits! I esperem que vinguin molts més! Això sí, un xic més treballat que la resta de 5d7, però molt parat! I de nou un castell amb estrenes a canalla! Per la seva banda els Castellers d’Esparreguera i els Matossers van fer el 3d7. A tercera ronda volíem seguir amb els castells de set, dels quals no volem baixar aquest segon tram (som així de tossuts), i 3d7 al sarró!! No cal ni dir-ho, però més parat ja és impossible. I per a més informació, lectors, des d’aquell primer 3d7 descarregat a la Festa Major del Fort Pienc del 2011 ja n’hem fet cinquanta!! Cinquanta 3d7!! I de nou, els Castellers d’Esparreguera i els Matossers es posaven d’acord en el castell de ronda, fent el 2d6. I a ronda de pilars desè pd5 de la temporada!

Felicitar-nos per seguir aquest ritme, i no us oblideu que encara resten tres grans diades i no volem baixar el llistó! VOLEM MOLT MÉS! Som-hi!!!

 

Resultats:

Castellers d’Esparreguera: pd4, 4d7, 3d7, 2d6, 2pd4 

Matossers de Molins de Rei: 4d6, 3d7, id2d6, 2d6, idpd5

#JBCN: 2pd4, 4d7, 5d7, 3d7, pd5

 

 

Vídeo del 5d7 (via BTV):

Crònica de la Diada (via BTV)

 

4d7 en 15 segons:

 

Imatges:

2015-10-04 Actuació Colla Jove a CongrésI Diada Congrés

Ferran TorredeflotI Diada de Festa Major d’El Congrés